2002, nagymamám halála, óta biztosan nem evett egyikünk sem Kata szeletet. Bevallom, én még egyszer sem készítettem el, sőt, sokáig a receptet sem találtam. De most, hogy kicsit tüzetesebben átnéztem Mama receptfüzeteit, HEURÉKA Kata szelet recept!
Mivel Húsvétkor nagy családi vendégség lesz nálunk, meglepinek megsütöm a Kata szeletet. Remélem, unokatesóimnak legalább annyira ízlik majd az én kreálmányom, mint anno Mamáé.
Ha van kedved, süsd meg Te is! Íme a recept:
Kata szelet
A lapokhoz:
- 50 dkg liszt
- 15 dkg zsír
- 15 dkg porcukor
- 1 cs. sütőpor
- 3 db tojássárgája
- tejföl
Ezután:
Ezeket összegyúrjuk, 3 részre bontjuk, kinyújtjuk és 3 lapot készítünk belőle.
Ha kisült, 1 lapot összetörünk és tejben megáztatjuk. Az eláztatott tésztához hozzádunk 2 kanál barack lekvárt, 2 kanál kakaót és 1/2 dl rumot.
10 dkg vajat kikeverünk 20 dkg porcukorral, majd a masszát összekeverjük az eláztatott tésztával. Az így kapott krémet a 2 másik lap közé tesszük.
A Kata szelet teteje:
3 tojás fehérjéből és 25 dkg porcukorból gőz felett kemény habot verünk és rákenjük a tészta tetejére. Étcsokit reszeljünk a tetejére.
Még egy kis segítség: http://www.nosalty.hu/recept/kata-szelet
Még egy kis segítség: http://www.nosalty.hu/recept/kata-szelet
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Kipróbáltad? Továbbfejlesztetted? Eszedbe jutott egy másik ötlet erről? Oszd meg velünk és az olvasókkal! :)